Contentcreatie, wat kan het je opleveren? Contentcreatie is het maken van relevante, waardevolle en vermakelijke content voor kanalen met het doel potentiële klanten aan een organisatie te binden. Content is gemaakt voor een specifieke doelgroep en kan verschillende vormen aannemen. Denk aan blogs, social media berichten, nieuwsbrieven, video’s, case studies, animaties en infographics. Een voorbeeld: Zegro.

In april dit jaar hebben we een video gemaakt voor Zegro speciaal ter gelegenheid van de heropening van de horeca. De video brengt twaalf horecaondernemers in beeld, in aanloop naar en tijdens de heropening. Van lege terrassen, stille straten en gretige ondernemers, naar volle terrassen, drukke straten en ondernemers in volle actie. Zegro speelt hierin een faciliterende rol en zet de (Rotterdamse) horeca op een podium. Zegro steunt de horecaondernemers door hen een fles bubbels cadeau te doen om te proosten op een succesvolle herstart. Het doel van deze video is te laten zien dat groothandel Zegro klaar staat voor alle horeca in Rotterdam – ook na een zwaar jaar. De video vertelde het relevante verhaal voor en met de specifieke doelgroep van Zegro.

De doelgroep van Zegro werd nog verder betrokken in deze campagne. Naast deze video hebben we ook een fotocollage video gemaakt. De collage bevatte ruim 200 foto’s van ondernemers die met de fles bubbels aan het proosten waren op de heropening. Deze content was grotendeels user generated: de foto’s zijn gemaakt door de ondernemers zelf en door de accountmanagers van Zegro. Wij hebben al deze beelden verwerkt tot een spetterende collage video.

..

Zegro heropening video
Zegro heropening video

Contentcreatie is een van onze diensten die valt onder contentproductie. Wil je ook samen met de Buik Agency in gesprek en hierdoor jouw doelgroep bereiken met relevante, waardevolle en vermakelijke content? Neem dan vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Marketingtip

Wees – consistent en consequent – zichtbaar bij je doelgroep. Maak passende content en deel dit op de relevante kanalen. Dit zorgt ervoor dat bestaande en potentiële klanten zich aan je organisatie binden. Er zijn veel mogelijkheden met contentcreatie. Meer weten? Neem dan hier contact op.