Yousif Kurdi van YourKitchen

Yousif Kurdi is founder van het Amsterdamse ghost kitchen bedrijf YourKitchen. Ze hebben twee locaties in Amsterdam en de derde komt er ook al aan. Voordat Yousif YourKitchen begon was hij vijf jaar lang consultant bij McKinsey, onder andere de vicepresident van Europese transformaties. Hij vond het leuk, maar zag een gat in de markt en is in het diepe gesprongen om de start-up YourKitchen op te richten. In deze podcast vertelt Yousif over YourKitchen. Waarom is hij het bedrijf gestart? Wat doen ze bij YourKitchen? Met wie werken ze samen? En wat zijn de toekomstplannen van het bedrijf?

Deze podcast is in het Engels.

Ontwikkelingen en uitdagingen

In mei 2020 heeft Yousif YourKitchen opgericht. Het bleek uit onderzoek dat de inkomsten van take-away en bezorgen acht keer sneller groeiden dan eten in een restaurant. Dit zou dus betekenen dat restaurants steeds meer aan take-away en bezorgen gaan doen. De restaurants zijn vaak nog niet goed voorbereid op deze ontwikkeling. Hier zag Yousif een gat in de markt en zo is hij YourKitchen begonnen. Het bezorgen van eten is het afgelopen jaar ook met 100 tot 300% gegroeid. Dat komt omdat mensen heel erg van hun vrije tijd houden. Eten laten bezorgen in plaats van zelf koken geeft mensen hun tijd terug. De groei van eten in een park, thuis of op kantoor zal dan ook blijven.

YourKitchen haalt veel waarde uit hun locaties, maar hoe vind je de juiste plek? Yousif vertelt dat alle locaties die ze hebben gevonden, met behulp van lokale makelaars, ‘off market’ zijn. Ook vertelt hij dat het vinden van geschikte locaties het moeilijkste deel is van het starten van het bedrijf. De locaties moeten namelijk aan verschillende criteria voldoen.  

“We stellen restaurants in staat om te profiteren van de bezorg- en afhaalmogelijkheid op een manier die voorheen niet mogelijk was.”

Yousif Kurdi

Samenvatting

Samen met Gijsbregt spreekt Yousif over het opstarten van zijn bedrijf YourKitchen. Ze praten over het businessmodel van YourKitchen, welke partijen hier allemaal bij betrokken zijn en wie hun klanten voornamelijk zijn. Daarnaast vertelt Yousif welke toekomstplannen hij heeft met het bedrijf en op welke ontwikkelingen binnen de take-away en bezorgsector hij hoopt in te kunnen spelen. Op welke ontwikkeling wilt hij inspelen? Waarom is Yousif YourKitchen gestart? Wat doen ze bij YourKitchen? En wat zijn de toekomstplannen van het bedrijf? Yousif beantwoord deze vragen in de podcast, dus luister de podcast hieronder!

Ben jij een operator in de foodservice, een restauranteigenaar of heb je groeiplannen voor je formule? Neem dan contact op met Yousif (zie chatvenster rechtsonder op de site).

Luister hier de podcast met Yousif Kurdi