Branded content, wat is het en wat kan het je opleveren? Branded content is een vorm van content waarbij het merk opgaat in de passende context van een krachtig medium. Met branded content kan je het bereik en de geloofwaardigheid van een ander gebruiken om je eigen boodschap naar voren te brengen. Zo bereik je jouw specifieke doelgroep met informatieve of entertainende content, zonder dat het commercieel overkomt. Een voorbeeld: Cheflix.

Net voor kerst werd Cheflix gelanceerd: een nieuw videoplatform met mooie video’s waarmee iedereen kan leren koken van topchefs. Cheflix was nieuw en onbekend en had de wens om hun product en merk bekender te maken onder de doelgroep foodies. Belangrijk voor Cheflix was een context met liefhebbers van lekker eten, die ook gemotiveerd zijn om actie te ondernemen, in dit geval: een abonnement op Cheflix afsluiten.

Daarom hebben voor Cheflix branded content gecreëerd en dit geplaatst op de Buik van Rotterdam en Amsterdam. We hebben een tof en aansprekend verhaal geschreven en dit voorzien van verleidelijk beeld. Ook hebben we een kortingscode gekoppeld waarmee de liefhebber van lekkers een (gratis) abonnement cadeau kon doen aan een andere foodie. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van deze actie.

Als de branded content is gecreëerd is het belangrijk om dit bij je doelgroep onder de aandacht te brengen. Om het verhaal van Cheflix bij de doelgroep te brengen hebben we gebruik gemaakt van onze eigen platforms. We hebben het verhaal geplaatst op de website, de social media en in de nieuwsbrief van de Buik van Rotterdam en Amsterdam. Ook hebben we onze volgers op Facebook en Instagram getarget met social advertising en hebben we banners op de Buik ingezet. Zo bereikt het merk en product, door middel van een interessant en geloofwaardig verhaal, de juiste doelgroep.

..

Branded content is een van onze diensten, een combinatie van content en activatie . Wil je ook samen met de Buik Agency in gesprek en hierdoor jouw doelgroep via content vertellen over jouw merk, product of bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Marketingtip

Maak gebruik van de kracht van anderen. Maak gebruik van branded content op een platform met relevant bereik om zo de juiste doelgroep te bereiken. Een relevant bereik leidt tot meer betrokkenheid en daarmee gaat de koopintentie omhoog.