Mark Spooren van Van Geloven

Mark Spooren werkt sinds 1 januari 2020 als salesmanager foodservice bij Van Geloven. Hij is verantwoordelijk voor de fieldsales, maar ook de nationale accounts en de regionale accounts. Net een week voor de podcast opgenomen werd, werd Mark verantwoordelijk gesteld voor de hele Benelux, wat inhoudt dat Mark nu ook het Belgische team zal meenemen in zijn aanpak. Alles binnen de indirecte horeca valt daarbij onder zijn team.

Van Geloven kun je kennen van verschillende frituursnacks zoals de kipcorns, frikandellen, bitterballen, kipfingers en kipnuggets. In de horeca komen de meeste borrelhappen dan ook bij Van Geloven vandaan. Bekende merken die onder Van Geloven vallen zijn onder meer De Vegetarische Slager, Mora, Van Dobben en De Bourgondiër. In deze podcast vertelt Mark hoe het afgelopen jaar voor hem en zijn hele team is geweest.

Ontwikkelingen en uitdagingen

Naast alle vleesproducten is Van Geloven ook aan het schuiven richting andere producten. Zo zijn ze nu ook veel bezig met kaas en vegetarische snacks. Denk hierbij aan vegetarische bitterballen, kipcorns en frikandellen. Het doel is dan ook om in de toekomst voor nog maar de helft uit vleesproducten te bestaan. Een uitdagende ambitie, dat beseft Mark zich ook. Het plan van aanpak is gelukkig al heel duidelijk en Mark legt uitgebreid zijn visie uit in de podcast.

Dit jaar waren de pijlen van het bedrijf ook gericht op ‘social sharing’ producten, maar dit liep door de coronacrisis niet helemaal zoals het zou moeten. Een jaar waarin er afgeraden wordt om samen te komen gaat niet gepaard met lekker samen snacken van een borrelplank. Mark ziet hier wel de upside van in: wanneer dit allemaal voorbij is heeft iedereen juist extra behoefte om gezellig samen te komen en daar hoort een flinke borrelplank met lekkere snacks bij.

“7 Van de 10 keer als je iets bestelt, kom je met een product van ons in aanraking.”

Mark Spooren

Samenvatting

Gijsbregt (podcasthost de Buik Agency) praat samen met Mark over het afgelopen jaar. Een jaar waarin Mark voor het eerst het bedrijf binnenstapte, een grote rol kreeg maar waarin ook een hoop veranderingen plaatsvonden vanwege corona. Ze bespreken de manier waarop Van Geloven in oplossingen moest gaan denken en tegelijkertijd een luisterend oor moest bieden voor hun klanten. Ook intern zijn ze allerlei nieuwe dingen gaan uitvoeren om het bedrijf zo goed mogelijk te laten draaien. Mark legt de manieren uit waarop het bedrijf moest leren flexibel te zijn in deze bijzondere tijden. Ook bespreken ze wat de overheid volgens Mark beter zou kunnen doen in een tijd als deze, maar komen er ook zaken voorbij waar Van Geloven juist veel steun aan de overheid heeft gehad. Benieuwd geworden naar het hele gesprek? Hieronder vind je de podcast.

Luister hier de podcast met Mark Spooren