Een hybride event, wat kan het je opleveren? Hybride events bieden je de mogelijkheid om je specifieke doelgroep te bereiken zonder dat zij ergens fysiek aanwezig bij hoeven te zijn. Je kunt de deelnemers online betrekken bij je product, merk of oplossing. Daardoor kom je ook in deze tijden in contact met passend en betrokken publiek.

In mei vorig jaar hebben we een hybride event voor Upfield Professional georganiseerd in de vorm van online kooksessies, waarbij een volledig plant-based driegangenmenu werd gekookt. Het hybride event was gebaseerd op onze 360 approach. Hierbij verbinden wij alle elementen van sales en marketing, van het aanjagen van het evenement via online media tot de conversie via het aanvragen van sample boxen. De online kooksessies waren onderdeel van Plan(t) Your Future, het speciale platform vanuit Upfield Professional: een waardevolle partner voor chefs en bakkers als het gaat om plantaardige alternatieven voor vetten en room. Tijdens de online kooksessies werden uiteraard de producten van Upfield Professional gebruikt, zodat de deelnemende chefs hiermee bekend raken. Dit ging op een natuurlijke manier, zonder overdadige branding. De focus lag op Phase en het recent in Nederland gelanceerde Flora.

Tijdens deze kooksessies was er altijd een ‘hero’ chef, die kwam koken in de test kitchen. Zo hebben Jelle Venema (executive chef van Vermaat), Justin Niessen (chef en eigenaar van Restaurant Just) en Sheila Struyck (interim chef en receptontwikkelaar) live gekookt voor de chefs in de livestream. Richard Leidekker (expert chef van Upfield Professional) was in iedere aflevering aanwezig om op de enthousiaste vragen en opmerkingen van de meekijkende chefs te reageren. Ook waren er chefs aanwezig in de chat die recepten deelden en de interactie aangingen met de chefs in het publiek.

Een hybride event is een van onze diensten die valt onder de combinatie van content en sales activatie . Wil je ook samen met de Buik Agency in gesprek en hierdoor jouw doelgroep via een online event vertellen over jouw merk, product of bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Marketingtip

Betrek je publiek. Ook tijdens de livestream. Organiseer een hybride event en betrek je publiek live bij je product, merk of oplossing. Hogere interactie leidt tot meer betrokkenheid en daarmee gaat de koopintentie omhoog.