Grardie Akkerhuis van Lebkov & Sons

Grardie Akkerhuis (51) is eigenaar en founder van Lebkov & Sons. Een koffie- en broodjeszaak met ondertussen al zes vestigingen. Zo kun je de zaak vinden in Leiden, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Grardie, die zijn hele leven al in de horeca werkt, is de eindverantwoordelijke van Lebkov en zorgt er iedere dag weer voor dat het bedrijf er beter voorstaat dan de dag ervoor. Maar hoe doe je dat in tijden van een pandemie? Wat verandert er allemaal? En wat gaat er nog allemaal veranderen?

Ontwikkelingen en uitdagingen

Begin maart 2020 viel het Grardie op dat er steeds minder klanten naar zijn zaken kwamen, omdat er een heus virus in het land zou zijn. Zo daalden zijn cijfers al 40% voordat er in een persconferentie werd verteld dat alle horeca voor drie weken dicht moest. Ondertussen is die sluiting een flink stuk langer dan de geplande drie weken, maar bij Lebkov hebben ze niet lang stilgestaan. Zo hebben ze snel de overstap gemaakt naar takeaway. Ondanks alle narigheid vindt Grardie het een leerzaam jaar en omschrijft hij 2020 als een ‘erg dure cursus’. Door 2020 opende hij zijn ogen op een geheel andere manier waardoor hij zag dat zijn organisatie veel meer aankan dan hij voor mogelijk had gehouden, zoals bijvoorbeeld samenwerkingen met verschillende thuisbezorgwebsites. Logischerwijs mist Grardie zijn vaste gasten, waarvan hij sommigen al meer dan een jaar niet heeft gezien omdat ineens vrijwel iedere horecazaak met koffie to go begon; nog een extra uitdaging voor Lebkov die vooral koffie en broodjes verkopen.

“De organisatie kon zo veel meer aan dan ik ooit voor mogelijk had gehouden”

Grardie Akkerhuis

Samenvatting

Samen met Gijsbregt spreekt Grardie over het afgelopen jaar en wat er allemaal veranderd is. Zo praten ze over de omschakeling naar volledig overleven op takeaway, maar ook hoe het is om met de concurrentie om te gaan wanneer iedereen ineens koffie to go begint aan te bieden. Daarnaast vertelt Grardie over de manier waarop hij niet alleen zijn personeel op de hoogte houdt van de stand van zaken, maar ook zijn gasten en legt hij zijn blik op de toekomst uit. Want, wanneer mogen we weer en wat gaat er dan allemaal veranderen? Grardie beantwoordt wat hij anders zou hebben gedaan als hij het voor het zeggen had in deze moeilijke tijd. Benieuwd wat zijn antwoord hierop is? Luister dan de podcast hieronder!

Luister hier de podcast met Grardie Akkerhuis