Waar veel bedrijven in de roerige tijd waarin corona voor veel veranderingen heeft gezorgd besloten stil te staan of het rustiger aan te doen, zagen wij juist mogelijkheden. Om in contact te blijven staan met chefs én hen te inspireren, is Upfield met ons in gesprek gegaan.

Upfield is de grootste aanbieder van plantaardige consumentenproducten ter wereld. Met een smaakvol portfolio bestaande uit merken als Flora, Lätta, Phase, Blue Band, Becel en Flora ProActiv zorgt Upfield voor duurzame plantaardige vetten en oliën voor breed gebruik in retail en foodservice.

Nadat door de uitbraak van COVID-19 en de ‘intelligente lockdown’ die hierop volgde het oorspronkelijke plan van Upfield geannuleerd moest worden, wilden wij samen een nieuw coronaproof concept leveren. Na verschillende gesprekken gevoerd te hebben, zijn de allereerste online plant-based kooksessies van Nederland ontstaan. 

Aan de hand van drie online kooksessies werd een volledig plant-based driegangenmenu behandeld, waarbij in elke sessie een menugang werd uitgelicht. Bovendien gaven we tips over de nieuwe anderhalve meter gastronomie in de keuken. Chefs uit heel het land konden online volgen hoe bekende Nederlandse chefs een plant-based gerecht bereidden en de nodige tips en tricks gaven. Natuurlijk was er voor de kijkers ook de mogelijkheid om live vragen te stellen aan de chefs. Deze werden tijdens de shows beantwoord. 

Als hoofdchefs mochten we Jelle Venema voor het voorgerecht, Justin Niessen voor het hoofdgerecht en Sheila Struyck voor het dessert in de keuken verwelkomen. Tijdens de drie liveshows zagen we uiteenlopende gerechten voorbijkomen, zoals een steak van watermeloen met quinoa en crème van pompoen, maar ook een deconstructed pie aux citroen.

Kijkers die na het zien van de shows graag zelf een keer aan de slag wilden gaan met de plantaardige producten van Upfield en de recepten uit de show hadden de mogelijkheid om gratis een ‘sample box’ aan te vragen. De afleveringen kunnen ook achteraf nog worden teruggekeken.  

Wil jij weten hoe jouw organisatie zichtbaar kan zijn en wat nu allemaal de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.